Img
Han arribat carbasses

Hola famílies,

Han arribat carbasses a l’escola. Son carbasses molt diferents entre elles: de mida, de color, de forma…

A tots els ambients d’infantil n’hi ha alguna. Les hem posat a dins d’un cistell i durant aquestes setmanes els infants les han observat, han escrit les seves característiques, les han dibuixat, han fet hipòtesis del que pot haver-hi a dins …

Dies més tards, els infants segueixen engrescats amb les carbasses que van arribar i segueixen fent investigacions. A molts ambients han decidit demanar un ganivet a la Norma o a l’Alba i obrir les carbasses i veure si les hipòtesis que havien fet són certes o no. En d’altres han descobert que la carbassa s’havia podrit a causa d’un cop; i en d’altres, els encanta seguir tocant la pell de la carbassa i observar les diferents característiques de les carbasses que tenen a l’ambient.

En els ambients on ja les han obert, els infants s’han meravellat amb el munt de llavors que han trobat a dins i han decidit plantar-les. Abans, però, les han observat amb les lupes.  Per poder plantar-les han decidit quines són les coses que necessiten: aigua, terra, sol, ah! i un test.

img