Img
Els noms dels ambients d’infantil

Hola famílies,

la setmana passada, als ambients d’infantil, va arribar una carta. Estava enganxada amb uns fils, molt a prop de la porta i de les finestres dels ambients. Era de l’aranyeta Fina! Per l’escola va ser un gran descobriment, quina alegria saber que ella segueix teixint fils per connectar-nos a totes!

Després d’aquesta carta, els infants han estat pensant quines cases surten en els contes que expliquen les adultes a la catifa:

  • la caseta d’en Patufet, la vella cabana blanca, el mar del peix irisat, la fulla de l’erugueta goluda, la cassola de fang, …

I quin nom podria tenir el nostre ambient?

Els infants de seguida s’animen a fer un llistat amb moltes casetes que apareixen als contes que hem anat explicant aquestes primeres setmanes a la catifa. De seguida se n’adonen que a tots els contes hi ha cases, ja que els personatges que hi surten sempre viuen a un lloc, coves, cabanes, tancats, amagatalls,….

En alguns ambients apareix un nom que agrada a tothom i en d’altres, hi ha tantes opcions que decideixen votar, posant el seu nom o la seva foto al nom que més li agrada.

Un cop ho tenen, escriuen notes per anunciar-ho als altres ambients. I sabeu què? que molts ambients volen el mateix nom. I com ho farem?

De seguida troben una solució: en alguns ambients decideixen canviar de nom i tornar a votar només aquells infants que havien votat el nom que està repetit, en d’altres escullen la segona opció, i en d’altres busquen un nom que encara no havien pensat.

Creuen els dits i tornen a escriure una nota, esperant que ara ja no hi hagi ambients amb el mateix nom.

I no, ara ja tots els ambients tenen noms de casetes de contes diferents.

Aquí us ensenyem fotos del procés.

Una abraçada

img
img